Články

10 mléčných výrobků pro vaše palačinky

Tento článek asi nebude to pravé ořechové pro ty, kteří mají nějaký druh problému se snášenlivostí laktózy, ale tak už to v životě chodí. Ne vždy se jde zavděčit všem. Aby se ale neřeklo, že na někoho nemyslíme, tak vás odkážeme alespoň na tento recept na palačinky bez mléka. Nyní už však zpět k tématu… Číst více »

Mám si pořídit pánev na palačinky, nebo palačinkovač?

Možná i vy patříte mezi ty, kteří si dělají palačinky poměrně často, a napadlo vás pořídit si k tomuto účelu přímo určené kuchyňské náčiní. Po krátkém průzkumu trhu jste zjistili, že máte vlastně jen dvě možnosti. Pánev na palačinky a palačinkovač. A teď přišlo to dilema. Co je lepší? Na tuto otázku bohužel neexistuje naprosto jednoznačná… Číst více »

Wafle, lívance, crepes nebo palačinky

Když si budete chtít vychutnat smaženou sladkou laskominu s těsta, máte hned několik možností, jak své touhy uspokojit. U nás jsou v tomto ohledu zcela nejoblíbenější palačinky, nicméně velké popularitě se těší i jim velmi podobné lívance, crepes a wafle. Pojďme si nyní o těchto čtyřech dezertech něco málo říct a vysvětlit si rozdíly mezi… Číst více »

Palačinka není omeleta ani amoleta

V našich končinách se lze u mnohých lidí setkat s názorem, že palačinka je to samé jako omeleta, nebo amoleta. Myslet si každý může pochopitelně, co chce a nikdo mu v tom nezabrání, nicméně jedná se o dva odlišné pokrmy. To je jasně daný fakt. V první řadě si uvedeme na pravou míru problematiku termínu amoleta, který možná za… Číst více »

Jak vykouzlit pohádkově barevné palačinky

Pakliže máte děti, nebo blízkou dospělou osobu s infantilními sklony, může se vám hodit následující návod týkající se barvení palačinek. Ve své podstatě se jedná o naprosto triviální záležitost, která může být jen kapku pracnější, pokud se rozhodnete dělat duhové palačinky. Nicméně si pojďme vzít vše po pořádku. Samotné barvení Základem je připravit si těsto na… Číst více »

Jak obracet palačinky – naučte se správnou techniku

Jedním z hlavních úskalí při přípravě palačinek je jejich obracení. Řada lidí nezná tu správnou techniku, a tak jejich palačinky končí potrhané, nebo všemožně nevzhledně přeložené. Nejedná se přitom o nic složitého a navíc je to velmi efektní na pohled (mluvíme zde o obracení na pánvi s vyhozením do vzduchu). Na následujících řádcích si řekneme jak obracet… Číst více »

10 druhů mouky, z nichž připravíte senzační palačinky

Valná část palačinek, které spatří světlo světa je udělána z klasické pšeničné mouky. Nic proti ní, ostatně ani ona v našem přehledu nechybí. Není ale zdaleka jediným druhem mouky, ze kterého je možné palačinky připravit. Pojďme se proto podívat na desítku druhů mouky, které jsou nejčastěji používány k přípravě této kulaté placaté pochoutky. 1. Pšeničná mouka Bez problémů… Číst více »

5 druhů ovoce, které se nejlépe hodí k palačinkám

K palačinkám můžeme přidat prakticky jakékoliv ovoce. Jsou ale jisté stálice a osvědčené druhy, které se k nim hodí tak nějak nejlépe. Můžeme je přidávat přímo do samotného těsta, jako náplň, na ně jako ozdobu nebo vedle jako přílohu. Pojďme se nyní podívat na pětici těch nejvhodnějších a nejoblíbenějších druhů ovoce k palačinkám. Banán Banán se k palačinkám hodí… Číst více »

Recenze palačinkovače Delimano Utile

Pokud si chcete připravit palačinky, máte v zásadě dvě možnosti, jak postupovat. Buď můžete použít pánev na palačinky (klasickou, nebo speciální), či takzvaný palačinkovač. To je speciální kuchyňský přístroj určený čistě k tomuto účelu. Prakticky všechny jsou koncipovány způsobem, kdy na kontaktní smažící plochu naléváme těsto obdobným způsobem, jako na pánvičku. U produktu Delimano Utile je tomu… Číst více »

Videorecepty věnované přípravě palačinek

Palačinky s vanilkovým krémem od „Cukrárna Metropol“ Videorecept – Zapékané palačinky s tvarohem Podívejte se také na náš recept: Zapečené palačinky s tvarohem Flambování palačinek Recept na palačinky podle „Majkla“ Videorecept na pohankové palačinky Vyzkoušet můžete i naši variantu: Pohankové palačinky Palačinky s malinami a mandlemi Francouzské palačinky podle cukráře Christophera Debreuiela Koukněte též na… Číst více »

Knihy a kuchařky o palačinkách, vaflích a lívancích

Vafle a palačinky Autor: Anna Bauerová Více informací o knize Vafle a palačinky Popis: Vafle a palačinky je příručka z řady kuchařských knih, po kterých rádi sáhnete, když si budete chtít trochu netradičně osladit život. Křehké, dozlatova upečené a božsky sladké to jsou vafle a palačinky na všechny způsoby. Dáte si je raději s čokoládou,… Číst více »

Javorový sirup

Javorový sirup (anglicky maple syrup) je typ přírodního sladidla, které se za přispění specifických klimatických podmínek produkuje z mízy javorů. Nejčastěji se jedná o javor cukrový, javor černý a javor červený (fakticky lze využít i ostatní druhy). Podstatou výroby je sběr mízy z kmenů stromů pomocí čepů v jarním období a jejím následném zahušťování do konzistence sirupu pomocí… Číst více »